Filter by Product categories
50-Plussers
Actie
Allergieën
Aminozuren
Antioxidanten
Apotheek
Bewuste eters
Blaas, prostaat en urinewegen
Bloedvaten en aderen
Botten en gebit
Branche
Cholesterol
Darmen en stoelgang
Detox
Diëtist
Doelgroep
Eiwitten
Enzymen
Fysiopraktijk
Geen categorie
Geheugen en concentreren
Gemoedstoestand / neerslachtig
Gewichtsconsulent
Gezond gewicht
Haarstudio
Huid, haar en nagels
Impotentie en laag libido
Indicatie
Kinderen
Kruiden
Magnesium
Mannen
Mineralen
Mineralentekort
Multivitamine
Nieuw
Nieuwste producten
Ouder worden
Overgang en PMS
Probiotica
Protected category
Reformwinkel
Schoonheidssalon
Slapen
Soort
Speciale supplementen
Spiergroei en herstel
Sporters
Sportscholen of personal training
Stress
Superfoods
Therapeut
Veganisten
Vegetariërs
Vetzuren
Vitaliteit en energie
Vitaminen
Vitaminetekort
Voedselveiligheidsplan
Vrouwen
Weerstand verbeteren
Zwangerschap en zwanger worden
Filter by content type
Taxonomy terms

Eigen merk starten

Het verkopen van voedingssupplementen onder een eigen merk brengt veel voordelen met zich mee ten opzichte van het verkopen van bestaande merken.

Het bepalen van eigen marges, invloed op het assortiment assortiment en het inkopen tegen scherpe inkoopprijzen zijn slechts een aantal van deze voordelen.

Eigen merk supplementen geeft vrijheid


Ondernemers die een supplementenlijn onder een eigen merk opstarten doen dit vaak om zich te onderscheiden van bestaande merken. Met een eigen merk krijgt u als ondernemer alle vrijheid en bepaald u zelf het assortiment, verkoopprijzen en de marketingstrategie.

Triple Pharma biedt u de mogelijkheid om hoge kwaliteit voedingssupplementen onder eigen merk te verkopen. De door ons opgesteld formuleringen voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving en zijn geproduceeerd bij gecertificeerde bedrijven. Wij leveren deze producten direct uit voorraad met uw eigen label in kleine en grote hoeveelheden.

Bestaande formules onder eigen merk

Wij laten onze producten in grote aantallen produceren bij meer dan tien verschillende gecertificeerde producenten. De reden om met meerdere producenten te werken is omdat wij specialiteit eisen. Een producent gespecialiseerd in kruidenpreparaten is bijvoorbeeld minder bekend met visolie.

Het leveren van bestaande producten heeft als voordeel dat u zowel kleine als grote aantallen kunt bestellen en dat wij deze binnen enkele werkdagen kunnen leveren met uw eigen persoonlijke label.

Verantwoordelijkheid


Wat veel ondernemers niet beseffen, is dat er met de verkoop van voedingssupplementen een verantwoordelijkheid hoort. Bij het op de markt brengen van een product bent u als ondernemer verantwoordelijk voor het leveren van een product die voldoet aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Deze verantwoordelijkheid heeft u naar uw klanten toe maar ook naar de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit.

U dient een voedselveiligheidsplan te hebben en uw administratie bij te houden die daarbij hoort. Als merkhouder bent u niet alleen het aanspreekpunt voor de consument en de wetgever maar ook de verantwoordelijke.

Dit maakt het opzetten van een eigen merk een serieuze aangelegenheid en om deze reden raden wij u aan om onze website goed door te nemen voordat u een eigen merk start.

Voedselveiligheidsplan

Om aan de eisen van de Nederlandse wetgeving te voldoen dient u middels een werkend voedselveiligheidsplan aan te kunnen tonen dat u uw verantwoordelijkheid neemt en risico's heeft afgedicht voor de verkoop van uw voedingssupplementen. Hiermee toont u ook aan dat u het op de markt brengen van veilige en kwalitatieve producten serieus neemt.
Meer informatie

Minimale omzet supplementen

Wij hebben veel contact met startende ondernemers die een eigen merk willen beginnen. Vanwege de verantwoordelijkheid, administratieve plicht, tijd en kosten raden wij ondernemers aan om te streven naar met een minimale jaaromzet van €10.000 van verkoop van supplementen.

Bij een lagere jaaromzet is onze ervaring dat ondernemers beter af zijn met het verkopen van een bestaand merk. Triple Pharma richt zich op bedrijven die focus hebben op de verkoop van supplementen en hun omzet willen laten groeien. Als er geen focus en/of voldoende omzet is, wegen de kosten niet op tegen de baten. Dit geldt zowel voor u als ondernemer als voor ons.

Lees onze missie en visie waarin wij onze doelen voor de toekomst uitleggen.

Indicatie opstartkosten

Als ondernemer moet u goed uw kosten in de gaten houden. Daarom willen wij dit duidelijk en transaparant naar u communiceren. Als u de beslissing gemaakt heeft om een eigen merk te starten, dient u rekening te houden met de volgende opstartkosten:

Label ontwerp: van € 99 tot € 499 (afhankelijk van uw wensen)

Voedselveiligheidsplan: €599 per jaar (wij verplichten dat u voedselveiligheidsplan hanteert in uw bedrijfsvoering)

Bestelling: vanaf €250 per bestelling
(voor sportbranche: minimaal €2500 voor eerste bestelling)

Heeft u nog vragen?

Bekijk onze pagina met meest gestelde
vragen of neem contact met ons op!
Meest gestelde vragen
Wij zijn actief en bestellingen worden uitgeleverd zoals u gewend bent. Lees hier welke maatregelen wij hebben genomen en wat mogelijke consequensties zijn van het Coronavirus.
magnifiercrossmenu