Wij zijn actief en bestellingen worden uitgeleverd zoals u gewend bent. Lees hier welke maatregelen wij hebben genomen en wat mogelijke consequensties zijn van het Coronavirus.

Top (niet ingelogd)

Voedingssupplementen, een logische aanvulling

Veel mensen gebruiken voedingssupplementen, denk hierbij aan vitamines en kruidenpreparaten. Saskia Geurts, directeur van NPN, de branchevereniging voor voedingssupplementen, deelt graag haar visie: “Door voedingssupplementen als vast onderdeel van onze voeding te gaan beschouwen, kunnen we veel gezondheidswinst behalen.” Saskia: “Het is bekend dat veel mensen te weinig groente en fruit eten. Voedingssupplementen zijn een logische aanvulling op de basisvoeding. Ze horen erbij. Bijna iedereen gebruikt op bepaalde momenten in zijn of haar leven een supplement in de vorm van vitamines, mineralen, kruiden, visolie en/of probiotica.”

Suppletie vaker inzetten

De relatie tussen voeding en de grote volksgezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas wordt breed onderkend. Toch is er nog weinig aandacht voor supplementen in de gezondheidszorg. “Voedingssupplementen dragen bij aan de gezondheid door voorziening van essentiële nutriënten en andere fysiologisch actieve stoffen. Het lijkt dus logisch om suppletie vaker in te zetten. Het draagt bij aan gezondheidswinst en uiteindelijk aan kostenbesparingen in de zorg. Een duidelijke win-winsituatie,” aldus Saskia. bron: npn, 2014
Comments are closed.