Search
Generic filters
Filter by Product categories
50-Plussers
Actie
Allergieën
Aminozuren
Antioxidanten
Apotheek
Bewuste eters
Blaas, prostaat en urinewegen
Bloedvaten en aderen
Botten en gebit
Branche
Cholesterol
Darmen en stoelgang
Detox
Diëtist
Doelgroep
Eiwitten
Enzymen
Fysiopraktijk
Geen categorie
Geheugen en concentreren
Gemoedstoestand / neerslachtig
Gewichtsconsulent
Gezond gewicht
Haarstudio
Huid, haar en nagels
Impotentie en laag libido
Indicatie
Kinderen
Kruiden
Magnesium
Mannen
Mineralen
Mineralentekort
Nieuw
Nieuwste producten
Ouder worden
Overgang en PMS
Probiotica
Protected category
Reformwinkel
Schoonheidssalon
Slapen
Soort
Speciale supplementen
Spiergroei en herstel
Sporters
Sportscholen of personal training
Stress
Superfoods
Therapeut
Veganisten
Vegetariërs
Vetzuren
Vitaliteit en energie
Vitaminen
Vitaminetekort
Voedselveiligheidsplan
Vrouwen
Weerstand verbeteren
Zwangerschap en zwanger worden
Filter by content type
Taxonomy terms

Voedselveiligheidsplan

Onze kwaliteitsmanager heeft in samenwerking met meerdere consultants een basisvoedselveiligheidsplan opgesteld. Dit basisplan wordt samen met uw inbreng tot een volledig werkend plan gevormd, afgestemd op uw supplementen en werkwijzen.

Wij vinden het belangrijk dat de voedselveiligheid in de branche gewaarborgd blijft naar de standaarden van de Nederlandse wet- en regelgeving. Om deze reden verplichten wij het hebben en gebruiken van een voedselveiligheidsplan.

Voedselveiligheidsplan

Alle benodigde wettelijke documenten in één plan

Bespaar kosten op dure product testen en consulten

Afgestemd op uw werkwijzen en supplementen

Altijd op de hoogte van de meest recente wet- en regelgeving

Samengesteld in samenwerking met consultants uit de industrie

599,- per jaar

BEKIJK PRODUCT

Waarom een Voedselveiligheidsplan?

Een voedselveiligheidsplan is een door de Nederlandse wet voorgeschreven document dat u verplicht bent te hanteren bij uw bedrijfsvoering. Het plan verantwoord hoe u de voedselveiligheid bij productie, ontvangst, opslag en transport van levensmiddelen (zoals supplementen) garandeert.

Veel ondernemers vinden het opstellen van het plan lastig, omdat de Nederlandse Voedingswarenautoriteit (NVWA) niet specifiek beschrijft welke documenten erin moeten worden opgenomen. Veelal leidt dit tot het inschakelen van dure consultants.
Wij bieden daarom een basisvoedselveiligheidsplan aan waarin deze documenten zijn opgenomen. Het plan wordt digitaal beschikbaar gesteld in een afgeschermde omgeving. Middels een handig stappenplan kunt u het basisplan vervolgens volledig afstemmen op uw eigen bedrijfsvoering.

Het basisvoedselveiligheidsplan wordt aan u beschikbaar gesteld in abonnementsvorm tegen een jaarlijks, terugkerend tarief van 599 Euro. Onze kwaliteitsmanager zorgt er dan voor dat uw plan ten alle tijden up-to-date is op het gebied van de Nederlandse wet- en regelgeving. Bovendien zorgen wij ervoor dat u als klant van iedere ontvangen batch aan supplementen over de borging kan beschikken.

Als partner bieden wij u

Een jaar lang toegang tot een gepersonaliseerd voedselveiligheidsplan
Een handig stappenplan om het basisplan efficiënt af te stemmen op uw bedrijfsvoering
Alle benodigde, wettelijke documenten gebundeld in 1 plan
Producttesten (COA’s) van alle batches beschikbaar voor gebruik
Veranderingen in wet- en regelgeving worden voor up-to-date gehouden
Uw gegevens veilig bewaard in een afgeschermde, digitale omgeving

Let op, wij bieden geen

Producttesten (COA’s) van supplementen die zijn ingekocht bij andere leveranciers dan Triple Pharma
Controles op uw website en labelteksten met betrekking tot gezondheidsclaims
Een consultant op locatie bij een eventuele controle van de NVWA

Inhoud voedselveiligheidsplan

In 4 stappen een voedselveiligheidsplan

1. Abboneer

Bestel het product op
onze website.
(geldigheid: 1 jaar)

2. Ontvang inloggegevens

Gebruik de inloggegevens in de mail om in te loggen in de digitale omgeving.

3. Doorloop het stappenplan

Vul stap voor stap naar eigen inzicht het basisvoedselveiligheidsplan aan.

4. Administratief bijhouden

Bewaar het voedselveiligheidsplan in uw administratie en check het regelmatig voor veranderingen.

Veel gestelde vragen over het voedselveiligheidsplan

Is het verplicht een voedselveiligheidsplan te hebben?
De Nederlandse wetgeving verplicht iedereen die voeding of voedingssupplementen verwerkt, verhandelt of verkoopt een voedselveiligheidsplan te hebben. Dit geldt voor iedereen in de keten (van producent tot merkhouder die de producten in de markt brengt). Met het plan kunt u de controlerende instantie NVWA laten zien dat u alle potentiële gevaren afdekt en voedselveilige producten in de markt brengt. 
Waar staat dit in de wetgeving? 
Als je geen jurist bent is de Nederlandse wetgeving erg gecompliceerd. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft daarom informatiebladen met richtlijnen opgesteld om de wetgeving omtrent voedselveiligheid te verduidelijken:
 • Informatieblad 64 (Borging van voedselveiligheid in de levensmiddelenketen)
 • Informatieblad 65 (Borging voedselveiligheid levensmiddelenketen gevaren verbonden aan inkoop consumptiegerede producten).

De NVWA vat dit samen in 7 basisprincipes:
 • Inventariseer alle potentiële gevaren en wijs de reële gevaren aan.
 • Ga na welke maatregelen er nodig zijn om het gevaar te beheersen en stel de kritische beheerspunten (CCP's) vast. Dit zijn punten in het proces waar het risico kan worden voorkomen, geëlimineerd of tot een aanvaardbaar niveau kan worden teruggebracht.
 • Geef per CCP de kritische grenzen aan.
 • Stel vast hoe de CCP's bewaakt worden.
 • Leg de correctieve acties vast per CCP. Correctieve acties zijn nodig wanneer de monitoring aangeeft dat het CCP niet wordt beheerst. De correctieve acties kunnen nodig zijn op het product en/of het proces en moeten leiden tot herstel van de veiligheid.
 • Pas verificatie toe. Verificatie is een periodieke controle om na te gaan of de HACCP-aanpak effectief is, of om na te gaan of de beheersing van een CCP effectief is. Verificatie laat dus zien of de werkwijze tot voldoende veiligheid leidt.
 • Houd documentatie en registraties bij. Documentatie wil zeggen dat de systeemopzet vastgelegd moet worden. Registratie is het verplicht vastleggen van bepaalde onderdelen van de systeem uitvoering.

De wetgeving geeft echter geen leidraad of voorbeeld hoe uw voedselveiligheidsplan ingedeeld moet zijn en hoe uw bedrijfsvoering moet doen om te voldoen aan deze principes. Met andere woorden, u dient zelf een voedselveiligheidsplan op te stellen dat voldoet.
Kan ik zelf een voedselveiligheidsplan opzetten?
Het is mogelijk om zelf een voedselveiligsplan op te stellen. Om echter aan alle eisen te voldoen die wettelijk gesteld worden is de nodige kennis vereist en zal dit aanzienlijk veel tijd vergen. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat u ook analyses moet laten uitvoeren bij een extern laboratorium (geaccrediteerd door de NVWA) en deze resultaten zelf moet beoordelen aan de hand van de eisen gesteld in de Nederlandse wetgeving.

Uit klantcontact weten wij dat de voornaamste reden om zelf een plan op te gaan stellen besparing van de kosten is. Helaas ontkomt u er niet aan om analyses te laten uitvoeren. En als u weet dat het laten uitvoeren van een externe analyse voor een enkel product tussen de €300 en €700 kost kunt zelf inschatten dat de jaarlijkse kosten aanzienlijk zijn.

Triple Pharma biedt haar klanten een volledig voedselveiligheidsplan aan speciaal afgestemd op de voedingssupplementen die u bij ons afneemt. Inclusief toegang tot uitgevoerde analyses en vraagt daar €599,- per jaar voor. 
Onderdelen in het voedselveiligheidsplan van Triple Pharma
Na het bestellen van het voedselveiligheidsplan ontvangt u een fysieke map met tabladen, belangrijkste documenten, opstart handleiding en een jaarplanning. Hierin kunt u alle documenten bewaren op een vaste plek volgens een vaste indeling.

Naar de fysieke map ontvangt u inloggegevens voor uw persoonlijke online voedingsveiligheidsplan. Hierin vind u alle documenten van uw voedselveiligheidsplan en de toegang tot de gepersonaliseerde databank. In de databank staat de GIRA (Gevaren Inventarisatie Risico Analyse) voor de producten die u ingekocht heeft, pakbonnen, productdossiers en COA (Certificate of Analyses) voorzien van externe lab analyses.

Om u een idee te geven van de onderdelen uit het voedselveiligheidsplan:
 • sturende processen (opbouw handboek, beleidsverklaring, organigram)
 • functieomschrijvingen (wie neemt waar de verantwoordelijkheid voor)
 • kernprocessen (verkoop, leveranciersbeoordeling en opslag, controle en verzenden producten)
 • ondersteunende processen (veranderingen, afwijkingen, klachten, calamiteiten, inspectie, specificatiebeheer, documentbeheer, analyseren producten, bedrijfsreglement)
 • documenten (invoelbare documenten als formulieren, checklisten en rapporten, recallplan, tracibility, klachten, vragenlijsten, etiketvoorschriften)
 • gevarenanalyse en basisvoorwaardenprogramma (gevarenanalyse, basisvoorwaardenprogramma)
 • databank (GIRA, pakbonnen, productdossiers, borgingsdocumenten)
 • bijlages (jaarplanning, flowchart legenda, links naar belangrijke websites, risico beleid, HACCP eisen)
Wij zijn actief en bestellingen worden uitgeleverd zoals u gewend bent. Lees hier welke maatregelen wij hebben genomen en wat mogelijke consequensties zijn van het Coronavirus.
magnifiercrossmenu